Η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και άλλων φορέων καθ' όλες τις ώρες λειτουργίας της. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται δωρεάν, και, εφ' όσον οι επισκέπτες το επιθυμούν, μπορούν να περιλαμβάνουν μικρή ξενάγηση γνωριμίας με τη Βιβλιοθήκη.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς παρακαλούνται να επικοινωνούν εκ των προτέρων με το τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης (26710-28221, 26710-22583) προκειμένου να γίνεται συνεννόηση για την ημέρα και ώρα της επίσκεψης (εντός του ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης Δευτέρα - Σάββατο 8.30 π.μ. - 8.30 μ.μ. πλην εορτών και επισήμων και τοπικών αργιών).

Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουμε επισκέψεις από τα σχολεία του Νομού Κεφαλονιάς, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν τη Βιβλιοθήκη και να πληροφορηθούν για τις υπηρεσίες της.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Η Βιβλιοθήκη προγραμματίζει για το σκοπό αυτό και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη χρήση της Βιβλιοθήκης ως πηγής έρευνας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Βιβλιοθήκη ενθαρρύνει ιδιαίτερα την παρουσίαση στους χώρους της εκδηλώσεων οργανωμένων από τη σχολική κοινότητα του νομού, μέσω των οποίων παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις των μαθητών, και προς τούτο καλεί τα σχολεία του Νομού να επικοινωνήσουν μαζί μας για δρομολόγηση ανάλογων συνεργασιών.